Det å lage en blogg har aldri vært enklere enn det er nå i 2019. Før så var man kanskje avhengig av å bruke en plattform som Blogger, Blogg.no eller annen type plattform. Nå er det ingen grunn til at du skal lage en blogg på en plattform, nå kan du eie bloggen din selv. Når du eier bloggen din selv så betyr det at du ikke trenger å følge retningslinjer til en plattform, få 100 % av eventuelle annonseinntekter selv og du har mange flere muligheter til å bestemme funksjoner selv.

Dette er alle gode grunner til at du burde velge WordPress som CMS, her har du alle muligheter til å lage den bloggen du vil. Vi har derfor laget en guide til deg som ønsker å lage din egen blogg på ditt eget domene som du bestemmer over selv.

1. Velg deg domene

Før man setter i gang med å lage en blogg så trenger du et domene å bygge den på. Man kan legge til domene senere, men det er mye enklere å ha dette klart med en gang. Hvis du ønsker å ha et .no domene, da anbefaler vi å bruke en leverandør som Domeneshop eller Uniweb. Dersom du ønsker å ha et .com så anbefaler vi Namecheap.com som leverandør.

Det er noen klare fordeler med å bruke en norsk leverandør og det er at man kan få support på norsk. Samtidig så er det noen klare fordeler ved å bruke en internasjonal leverandør som Namecheap. Namecheap har lavere priser og support 24/7. Det betyr at du kan få hjelp uansett når på døgnet det er.

2. Bestille webhotell

For å kunne ha en blogg så må du ha et webhotell. Det finnes utrolig mange tilbydere av Webhotell. Selv prøver vi å kjøpe webhotell på samme sted som har vi domene, det eneste unntaket er hvis man trenger en super rask server. Da kan man se på mer spesialiserte løsninger og som kanskje koster litt mer.

Hvis du ønsker å kjøre WordPress og ikke vil slite med å få FTP-tilgang. Da må du sørge for at tilbyderen av webhotellet har et valg som gir muligheten til å bare klikke på en knapp så installeres WordPress med en gang

3. Installere WordPress

De aller fleste tilbydere av domener og webhotell tilbyr nå hurtig installasjon av WordPress, Joomla eller annet system. Det betyr at du bare trenger å klikke på en knapp så har du laget din egen nettside.

Noen av de som tilbyr hurtig installasjon av WordPress er:

  • Domeneshop (norsk)
  • Uniweb (norsk)
  • GoDaddy (amerikansk)
  • Namecheap (amerikansk)

Vi anbefaler at dersom du har et norsk domene og har et norskt publikum så bør du velge en norsk leverandør. Hvis du satser internasjonalt så kan du være bedre tjent med en amerikansk leverandør av domene og webhotell.

4. Velge design

Alle installasjoner av WordPress inneholder den samme litt kjedelige malen. Heldigvis så kan du for litt under 800,- kroner få et helt ferdig design hvor du bare kan fylle ut teksten. Vi anbefaler å bruke et tema som heter Divi. Divi er ikke et tema som er låst, det er super fleksibelt og du kan selv enkelt lage dine egne maler i nettopp Divi.

Hvis du ikke syntes at Divi er bra så finner du fort et annet tema som passer bedre. Vi anbefaler at du finner deg et tema som er levert av en troverdig utvikler som har levert flere på flere prosjekter tidligere. Det er nettopp derfor vi stoler på Divi, de har vært her i mange år og de har kundeservice.

5. Fyll siden din med innhold

Det hjelper ikke å ha en tom nettside, du må fylle den med innhold. Det er dette som er det viktigste punktet når du lager en blogg. Hvis du ønsker en del trafikk til å begynne med så anbefaler jeg at du bruker LinkedIn, Twitter og Facebook som plattformer hvor du kan dele blogginnleggene eller artiklene du har skrevet.

Hvor mye koster det å lage en blogg?

For å opprette en blogg med domene så ligger prisene på rundt 500,- kroner hvis du skal ha domene og hosting. Hvis du i tillegg skal ha et design (tema eller «theme») så blir det gjerne rundt 600,- kroner i tillegg.

Avgiften du betaler for domene og hosting blir en årlig kostnad. Hvis du bruker penger på et tema så er det en engangskostnad i de aller fleste tilfeller.

Hvor kan jeg få hjelp til å lage en blogg?

Det er flere steder du kan få hjelp til å lage en blogg. Du kan gjøre det selv å bruke YouTube eller andre nettsider. Hvis du ikke ønsker å lage bloggen selv så kan du bruke skjemaet nedenfor så skal vi hjelpe deg for en billig penge.

Du får også veldig mange nyttige tips på nettsiden nettbutikkskolen.com.