Hvorfor er innhold så viktig på en nettside?

Hvis du i dag leser om hvordan du kan rangere i Google så ser du at mange skriver at innhold er viktig. Dette er noe som ikke har vært veldig prioritert av veldig mange bedrifter tidligere og grunnen til det er ganske enkelt at det tar tid å lage innhold. Hvis man ikke har tid selv så er man helt avhengig av å få hjelp til dette eksternt og det koster penger. Derfor blir dette nedprioritert av mange.

Grunnen til at innhold er så viktig er at stadig flere faktisk søker informasjon om et produkt eller en tjeneste før de kjøper det. Google andre søkemotorer ser på innhold som en autoritetsfaktor. La oss f.eks si at du ønsker å lage en nettside til din bedrift, da vil du mest sannsynlig søke etter fraser som f.eks:

  1. Hvor mye koster en nettside?
  2. Hvem lager best nettsider?
  3. Hvem er gode på å lage nettsider?

Da gjelder det for oss å faktisk ha nettsider som faktisk fanger opp disse søkene. Dette gjøres med innhold som et svært effektivt verktøy. Det er selvfølgelig ikke bare innhold som teller, men det er en veldig stor del av dette.

Ikke tid til å gjøre innhold selv?

Hvis du ikke har tid til å gjøre innhold selv så finnes det veldig mange aktører som kan hjelpe deg med dette. Et av selskapene som tilbyr dette er Dintekstforfatter.no som tilbyr språkvask og tekstproduksjon. Fordelen med disse er at de ofte er langt billigere enn et tradisjonelt reklamebyrå som veldig mange vanligvis søker til for disse tjenestene.

Det eneste vi anbefaler at man gjør selv er å bestemme seg for hvilke titler innholdet skal ha og litt punkter på hva det skal innholde. Her kan man bruke et verktøy som henter opp søk fra nett, men vår erfaring er at man kommer veldig langt ved å bruke hodet. For du som selger dine tjenester og produkter vet hvilke spørsmål som dine kunder og potensielle kunder har. Bruk denne kunnskapen når du planlegger innhold.

Hvor mye innhold trenger jeg?

Vi mener at undersider om produkter burde ha mellom 500-2000 ord. Artikler bør ha mellom 600-1400 ord. En god nettside burde ha rundt 30 blogginnlegg i base og deretter minst et nytt blogginnlegg hver dag.